Архівне законодавство Білорусі та України: порівняльний аналіз - Надольська, В.В. (Архіви України, 2010)
Порівнюється законодавство Республіки Білорусь і України, спрямоване на забезпечення збереження документальної спадщини, регулювання діяльності архівної системи в умовах державного суверенітету. Визначаються особливості архівного законодавства першої половини 1990-х рр., прослідковуються його зміни та напрями удосконалення в другій половині 1990-х – на початку 2000- х рр. Сравнивается законодательство Республики Беларусь и Украины, направленное на обеспечение сохранности документального наследия, регулирование деятельности архивной системы в условиях государственного суверенитета. Определяются особенности архивного законодательства первой половины 1990-х гг., прослеживаются его изменения и направления усовершенствования во второй половине 1990-х – начале 2000-х гг. The legislation of Republic of Belarus and Ukraine, directed on providing of safety of documentary legacy, adjusting of activity of the archived system in the conditions of the state sovereignty is compared in the article. The features of the archived legislation first half of 1990-th are determined, changes and directions of improvement at the second half of 1990-th – the beginning of 2000-th are traced.