Формування законодавчої і нормативної бази архівної справи в республіці Казахстан - Надольська, В.В. (Архіви України, 2010)
Аналізується законодавство Республіки Казахстан, спрямоване на забезпечення збереження документальної спадщини, регулювання діяльності архівної системи в умовах державного суверенітету. Визначаються особливості
архівного законодавства кінця 1990-х рр., прослідковуються його зміни та
напрями удосконалення в 2000-х рр., процеси формування нормативної бази
архівної справи. Анализируется законодательство Республики Казахстан, направленное на
обеспечение сохранности документального наследия, регулирование деятельности
архивной системы в условиях государственного суверенитета. Определяются
особенности архивного законодательства конца 1990-х гг., прослеживаются
его изменения и направления усовершенствования в 2000- х гг.,
процессы формирования нормативной базы архивного дела. The legislation of Republic of Kazakhstan, directed on providing of safety of
documentary legacy, adjusting of activity of the archival system in the conditions of
the state sovereignty is analysed in the article. The features of the archival legislation
the end of 1990-th are determined, its changes and directions of improvement in
the 2000-th, the processes of forming of normative base of the archival affairs are
traced.