Іван Павловський – історик, архівознавець, педагог (до 160-річчя від дня народження) - Шандра, В.С. (Архіви України, 2011)
Висвітлюється внесок Івана Францевича Павловського в розвиток архівної справи та джерелознавства, а також у вивчення історичної минувшини
Полтавщини. Освещается вклад Ивана Францевича Павловского в развитие архивного дела и источниковедения, а также в изучение исторического прошлого
Полтавщины. Еhe article reveals the contribution of Ivan Frantsevych Pavlovskyi to development of archival affairs and sources study, as well as studying of the history of
Poltava.