Про пріоритети науково–технічного та інноваційного розвитку і шляхи їх реалізації - Горбатюк, Л.В.; Грига, О.І.; Сазонова, Л.І.; Попадинець, В.І.; Попадинець, Ю.В. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2005)
Розглянуті питання розробки і налагодження функціонування державної інформаційно–аналітичної системи оперативного обслуговування запитів і пропозицій юридичних та фізичних осіб стосовно формування та реалізації пріоритетних напрямів науково–технічної інноваційної діяльності, а також оперативної підготовки для органів виконавчої влади експертно–аналітичних і прогнозних матеріалів з актуальних проблем планування і прогнозування у соціально–економічній сфері. Пропонуються нові правила самоорганізації корпоративних економічних зв'язків між наукою, виробництвом та ринком, які незалежно від державної фінансової підтримки науково–технічних програм можуть забезпечити сталий позитивний інвестиційний клімат інноваційного розвитку в науково–технічній, виробничій та освітній сферах діяльності. Ключові слова: високотехнологічна продукція, основні технічні та економічні характеристики, доцільний обсяг виробництва та споживання, відомості про основного виробника та споживача. Рассмотрены вопросы разработки и отладки функционирования государственной информационно-аналитической системы оперативного обслуживания запросов и предложений юридических и физических лиц относительно формирования и реализации приоритетных направлений научно-технической инновационной деятельности, а также оперативной подготовки для органов исполнительной власти экспертно–аналитических и прогнозных материалов по актуальным проблемам планирования и прогнозирования в социально-экономической сфере. Предлагаются новые правила самоорганизации корпоративных экономических связей между наукой, производством и рынком, которые, независимо от государственной финансовой поддержки научно-технических программ, могут обеспечить постоянный позитивный инвестиционный климат инновационного развития в научно-технической, производственной и образовательной сферах деятельности. The questions of development and debugging of operation of the state informational - analytical system of operating service of inquiries both sentences of the legal and physical persons concerning creation and implementation of priority directions scientific and technical inovation of activity, and also operating preparation for bodies of the executive authority expert-analytical and prognostic of materials from urgent problems of planning and prediction in socio economic sphere are considered. The new rules of self-organizing of corporate economic links between a science, production and market are offered which irrespective of state financial support scientifically – technical programs can provide a constant positive investment climate inovation of development in scientific and technical, industrial and educational spheres of activity.