Магістраль його життя (До 100-річчя від дня народження академіка Всеволода Арутюновича Лазаряна) - Пилипенко, О. (Вісник НАН України, 2009)
Славетний учений, який започаткував нові напрями в загальній механіці та механіці деформівного твердого тіла, Всеволод Арутюнович Лазарян – людина непересічного таланту і дивовижної працездатності. Коло його наукових зацікавлень було надзвичайно широким, а створені ним фундаментальні праці й сьогодні є настільними книгами для фахівців у транспортній галузі. У жовтні нинішнього року наукова громадськість відзначає 100-річчя від дня народження цього видатного дослідника.