Сучасне управління агротехнологічним процесом у рослинництві - Гарам, В.П.; Пашко, А.О. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2005)
Розглянуті можливості підвищення продуктивності однієї із основних галузей сільськогосподарського виробництва — рослинництва за рахунок впровадження інформаційних технологій управління процесом вирощування продукції. Показано, що впровадження в рослинництво інформаційних технологій відповідає сучасним тенденціям удосконалення управління виробничими процесами, забезпечує при відносно невеликих витратах суттєве збільшення продуктивності, покращання інших показників у рослинництві. Ключові слова: рослинництво, інформаційні технології, формування врожаю, управління, інформатизація. Рассмотрены возможности повышения производительности одной из основных отраслей сельскохозяйственного производства — растениеводства за счет внедрения информационных технологий управления процессом выращивания продукции. Показано, что внедрение в растениеводство информационных технологий отвечает современным тенденциям усовершенствования управления производственными процессами, обеспечивает при относительно небольших затратах существенное увеличение производительности, улучшения других показателей в растениеводстве. Ключевые слова: растениеводство, информационные технологии, формирование урожая, управление, информатизация. It is considered productivity increasing possibility of growing which is one of main agriculchal production branches by control growing production process date technology. It is shown, that date technology installation in plant growing is present process control in manufacture. It is essential increasing of plant productivity with small expenditure, improvement other plant significant. Keywords: plant growing, information technologies, forming of the yield, control, informatization.