Політичний клас в сучасній Україні: методологічний аспект визначення і характеристик - Рудич, Ф.М. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2009)
У запропонованій статті розглядається порівняно нове поняття в політичній науці - «політичний клас». В методологічному контексті вибудовується такий ряд категорій: «політичний клас», «політична еліта»,
«правлячий клас», «правляча еліта», «політичне лідерство». Визначені
передумови становлення політичного класу в сучасній Україні. В основу виступу Ф.М.Рудича на ІІ Конгресі політологів України була покладена стаття: Ф.Рудич. Політичний клас в сучасній Україні: методологічний аспект // Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї. – К., Миколаїв, 2009. – Вип. 16. – С. 5–14.