Роль екзогенних факторів в процесах оновлення політичного класу в країнах Центрально-Східної Європи - Зеленько, Г.І. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2009)
В статті автор розглядає вплив процесів євроінтеграції та набуття
членства в НАТО на процеси оновлення та рекрутації представників
політичного класу в країнах ЦСЄ. Акцентується увага на створенні
інституційних структур для проведення євроінтеграційної стратегії
країнами ЦСЄ та власне ЄС, процедурних складових цього процесу, прямих
та опосередкованих формах впливу.