Шляхи вдосконалення системи соціального захисту в Україні: політологічний аналіз - Багмет, М.О.; Дерега, В.В. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2009)
В запропонованій статті аналізуються поняття соціальної політики та соціального захисту, що лежить в основі побудови демократичної соціально-правової держави.