Методологічна і прогнозна роль концепта "цивілізація" в політичній науці - Андрєєва, О.М. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2009)
В статті розглядається роль цивілізаційного концепту в системі
національної безпеки та межі його застосовності у науковому аналізі.