Демократичні детермінанти трансформації політичного життя України у світлі уроків угорської революції 1956 р. та української революції 2004 р. - Бабкіна, О.В. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2009)
З погляду теорії демократичних перетворень і досвіду угорської революції
1956 р. доводиться думка, що демократичні перетворення неминучі, а
демократія є найбільш ефективною формою правління. Проводячи паралелі
з помаранчевою революцією, автор визначає перспективи демократії в
Україні.