Бюрократична корупція як наслідок політичної корупції - Кохан, Г.В. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2009)
В статті аналізується феномен бюрократичної корупції, що
розглядається автором як відхилення від класичної моделі раціональної
бюрократії М.Вебера. Розглядаються ознаки і загрози корупції в
демократичних суспільствах, а також країнах, що розвиваються.