Елітарні клуби як суб’єкти політики сучасного ліберально-демократичного суспільства - Білошицький, С.В. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2009)
Проаналізовано місце та роль елітарних клубів у системі влади та
виробленні державної політики ліберально-демократичного суспільства.
Досліджено еволюцію функцій цих клубів від часу їх виникнення до сьогодення.
Визначено ступінь відповідності характеру взаємовідносин елітарних клубів
та держави нормативним канонам ліберально-демократичної ідеології.