Актуальні проблеми боротьби з терористичною загрозою у світі: сучасна англомовна історіографія (2007-2009 рр.) - Козерод, О. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2009)
Стаття є комплексним дослідженням сучасної англомовної історіографії терористичного руху у світі, в якому розглядаються найважливіші наукові дослідження щодо тероризму та проблем національної безпеки, які з’являлися у 2007-2009 роках у провідних західних видавництвах. У підсумку аналізу досягнень сучасної світової історіографії терористичного руху сформульовано низку основних проблем та напрямів її розвитку у країнах ЄС та Сполучених Штатах Америки. This is the comprehensive research of the modern English historiography of terrorism in Ukraine, considered the most important facts about new books about terrorism in the world. It also includes analysis of the most important literature about problems of terrorism and national security in EU and USA. As a result the conclusions are formulated on the basic problems of modern English speaking historiography of terrorism of 2007–2009.