Верховна Рада України в контексті політичного реформування - Звірковська, В. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2009)
Проаналізовано місце парламенту України в системі органів державної влади та його роль у здійсненні політичного реформування суспільства. Автор підкреслює, що парламентаризм – це інституціоналізація представницької влади, в якій зосереджується система функцій – від законодавчих і контрольних до конституційних і установчих. The author analyses the place of Ukrainian parliament in the system of state power institutions and its role in providing the political reform of society. The author accentuates that the parliamentarism is an institutionalization of representative power that concentrates a system of functions – from legislative and control to constitutional and constituent.