Особливості політичного маніпулювання в інформаційному просторі України - Дубас, О. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2009)
У статті досліджуються механізми політичного маніпулювання
та наслідки його застосування. Окрема увага приділяється проблемі
протидії політичному маніпулюванню, оскільки для української
демократії використання різноманітних «чорних» виборчих
технологій є особливо небезпечним. The author of the paper researches the mechanisms of political
manipulating and the consequences of its using. He also gives attention
to the problem of resistance to political manipulating, because using
different «black» election technologies is particularly dangerous for
Ukrainian democracy.