Політико-ідеологічне протистояння як головний фактор виникнення мовно-політичного сепаратизму - Савойська, С. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2009)
У статті проаналізовано причини і наслідки політико- ідеологічного протистояння правих і лівих політичних сил. Підкреслюється, що майбутні президентські і парламентські вибори в Україні – це вибір курсу: східного чи західного, яким має рухатися Українська держава. In the article the reasons and the results of political-ideological confrontation between right-wing and left-wing political powers are analyzed. The author considers that future presidential and parliamentary elections in Ukraine are to choose the course – east or west, which Ukrainian state must follow.