Лісабонський договір – нові горизонти для Європейського Союзу? - Врадій, О. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2009)
У статті розглядається значення Лісабонського договору, який вносить поправки у Договір про Європейський Союз і Договір про заснування Європейського Співтовариства, та його вплив на європейську інтеграцію України. Підкреслюється, що європейська інтеграція є не лише пріоритетом зовнішньої політики України, але і поштовхом для внутрішнього реформування як гарантії подальшого розвитку громадянського суспільства в Україні. The article deals with the importance of Treaty of Lisbon that amended the EU’s two core treaties - the Treaty on European Union and the Treaty establishing the European Community. It is stated that European integration is not only a foreign policy priority, but first of all it is a blueprint for domestic reform to ensure further civil society development in Ukraine.