Генезис інституту президентства в Україні - Дем’яненко, Б.Л. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2010)
У статті зроблено спробу прослідкувати генезис інституту
президентства в Україні у контексті європейської та світової
демократичної практики. Виділено позитивні та негативні риси
президентської каденції Л. Кравчука, Л. Кучми і В. Ющенка. In the article the author made an attempt to trace genesis of the
institute of presidency in Ukraine in the context of European and world
democratic practice. The positive and negative lines of presidential
cadenza of L. Kravchuk, L. Kuchma and V. Yushchenko were selected.