ЗМІ - не упереджений свідок чи мимовільний учасник терористичної діяльності? - Назаренко, С.І. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2010)
Будь-яка сфера людської життєдіяльності, хай то позитивна чи негативна, стає об’єктом тривалого й глибокого або ж миттєвого, поверхневого аналізу вчених, письменників, журналістів. Але терористична діяльність, особливо теракт, потребує блискавичної реакції тих працівників ЗМІ, які професійно займаються так званою екстремальною журналістикою. Від їхньої майстерності, світогляду та ідеологічної спрямованості на тлі повсюдно декларованої свободи слова значною мірою залежить, чи переможуть сили миру у «четвертій світовій війні». Any positive or negative sphere of human vital activity is the object of long and deep or short, instant analysis by scientists, writers, journalists. But terrorist activity, especially act of terrorism, needs professional mass-media workers who deal with so called extreme journalism to react with lightning speed. The triumph of peace forces in “the fourth world war” depends on the journalists’ skill, views and ideological orientation.