Специфіка політичних стереотипів у суспільствах перехідного типу - Шерман, О.М. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2010)
У статті проаналізована специфіка функціонування політичних
стереотипів у суспільствах перехідного типу. Автор доходить
висновку, що серед суспільно-політичних процесів найбільше
позначилися на системі стереотипів здобуття Україною
незалежності, перехід до багатопартійної системи, радикальні
зміни в інформаційному просторі. Характерними рисами української
системи політичних стереотипів є бінарність, динамізм та
диспропорція стереотипів за емоційним забарвленням. In the article the specific of political stereotypes functioning in
societies of a transition type is analyzed. The author concludes, that
social and political processes such as independence of Ukraine,
transition to the multy-party system, radical changes of information
space strongly influenced on the system of stereotypes. The features
of Ukrainian system of stereotypes are binaryness, dynamism and
disproportion of the emotionally painted stereotypes.