Проблеми геополітичної ідентифікації в українському суспільстві на початку ХХІ століття - Федоренко, О.А. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2010)
У статті висвітлюються питання щодо наукового осмислення
ідентифікаційних процесів розвитку українського суспільства у
контексті проблемних питань інтеграції України в європейський
політичний простір. Виокремлюються суттєві положення з праць
провідних вітчизняних науковців, які досліджують проблематику
цих питань. The article studies scientific interpreting of the identification
processes in the development of Ukrainian society in the context of
problem questions of Ukraine’s integration into the European political
sphere. The author outlines specific principles of leading native scientists
which research these problems.