Міжнародні мережеві структури та їх вплив на стан національної безпеки України - Кулик, В.О. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2010)
Стаття присвячена аналізу нових організаційних форм діяльності інститутів глобального суспільства та їхнього впливу на безпекову політику України. Автор пропонує власне визначення міжнародної громадянської активності, зокрема вводить поняття «міжнародних мережевих громадянських ініціатив» як нових акторів глобального громадянського суспільства. The paper is devoted to the research of new organizational forms of activity of the institutes of global society and their influence upon security policy of Ukraine. The author offers his own definition of international civil activity and introduces the notion of “international integrated civil initiatives” as the new actors of global civil society.