Боротьба з тероризмом у сучасній Великій Британії - Козерод, О.В. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2010)
Стаття є першим в українській історіографії комплексним
дослідженням реакції британської влади і суспільства на події
7 липня 2005 року. Автор аналізує основні напрями та підсумки
політики створення системи захисту Великої Британії від
терористичних атак. Вивчається нормативна база та практичні
заходи влади, що стосуються проблем національної безпеки у цій
країні. Зроблено висновок щодо актуальності тогочасних подій для
сфери безпеки країн Східної Європи та України. This is the first comprehensive research of the fight with terrorism
in UK in Ukrainian science, considered the most important facts about
anti-terrorism policy of British government. The author analyzes the
main trends and results of policy in protecting Britain from terrorist
attacks. He also studies regulatory framework and practical measures of power, relating to issues of national security in this country. Finally he
concludes on the relevance of events in relation to the area of national
security in Eastern Europe and Ukraine.