Національна ідентичність як засаднича умова формування державницької ідеології - Фурманюк, М.І. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2010)
У статті досліджується роль національної ідентичності в
процесі формування державницької ідеології сучасної України.
Автор дає власне об’єктивне визначення понять «національна
ідентичність», «державницька ідеологія» та пов’язаних з ними
термінів «нація», «національне». In the article the role of national identity in the process of forming
state ideology of modern Ukraine is researched. The author offers his
own objective determination of the notions «national identity», «state
ideology» and connected terms «nation», «national».