Можливості ефективної організації та стимулювання бажаних трансформацій - Шедяков, В.Є. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2010)
У статті розглядається поняття інформаційного впливу як багаторівневого феномена. Вводиться розмежування між інформаційними впливами під час взаємодії різних соціальних систем і змальовано ефект інформаційного впливу на соціально-економічний розвиток суспільства. У статті автор продовжує аналіз власної концепції розвитку соціальних технологій постмодерного м’якого управління з точки зору стану національної безпеки. Він розробляє модель постмодерного інформаційного впливу – стимулювання бажаних змін. The article examines the notion of information influence as a multilevel phenomenon. The division is applied between information influence of different social systems interaction and the impact of information influence upon society’s social and economic development is shown. In the article the author continues analysis of his conception of postmodern soft management social technologies development from the point of view of national security situation. He elaborates the model of postmodern information influence – desirable changes stimulation.