Розвиток ідеї європейської інтеграції та її значення для України - Череватий, С.В. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2010)
У статті аналізується сутність ідеї європейської інтеграції, її еволюція протягом століть. Досліджуються теоретичні основи формування та розвитку Європейського Союзу, обґрунтовується необхідність євроінтеграційної стратегії України як ключового пріоритету зовнішньої та внутрішньої політики нашої держави. The article analyses the essence of the idea of European integration, its evolution during the centuries and researches the theoretical foundations of the formation and development of the European Union, proves the need for European integration strategy of Ukraine as a key priority of foreign and internal policy.