Становлення політичної еліти України в контексті переходу від тоталітаризму до демократії - Коротков, Д.C. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2010)
Стаття присвячена розгляду проблеми переходу від
тоталітаризму до демократії та трансформації політичної
еліти України в цей період. Автор виявляє причини, які гальмують
процес заміни старої номенклатурної еліти на нову демократичну.
Особлива увага приділяється дослідженню етапів становлення
політичної еліти України на основі виборчих циклів у державі. The article is devoted to the consideration of transition problem
from totalitarianism to democracy and transformation of Ukrainian
political elite in given period. The author finds out the reasons which
brake the process of replacement of old nomenclature elite by new
democratic one. The special attention is paid to the research of the
stages of formation of Ukrainian political elite on the basis of electoral
cycles in the state.