Інформаційне суспільство як нова утопічна модель розвитку світу - Розлуцька, А.Б. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2010)
У статті аналізується утопія як нова суперечлива
інформаційно-технічна ідилія. Автор розглядає утопію
інформаційного суспільства як орієнтацію на те, що відсутнє
у суспільстві. Досліджується формування утопій ХХ ст., котрі,
залежно він поставленої мети, впливають на особистість і
творять нові цінності. The article examines utopia as a new contradictory information and
technical idyll. The utopia of the information society is considered to be
an orientation on what is missing in society. The author investigates the
formation of utopias of the twentieth century, which affect personality
and create new values depending on their persecuted goals.