Співвідношення концепції миру через вільну торгівлю з сучасною міжнародною політикою - Федина, С.Р. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2010)
У статті висвітлюється питання взаємозалежності миру, однією зі складових частин якого є мораль, вільної торгівлі та сучасної міжнародної політики. Вільна торгівля залежно від контексту і способу її використання може слугувати встановленню чи порушенню миру. Мир, у свою чергу, залежить не тільки від відсутності збройного конфлікту, а й від розбудови повноцінного суспільства і надання людям права на життя в такому суспільстві. In this article the author examines a question of interdependence of peace (one of components of which is morality), free trade and modern international politics. Depending on the way of its application free trade can serve either establishment or infringement of peace. Peace, for its part, depends not only on the absence of armed conflict, but also on the construction of full-value society and concession of a right to live in such a society to the people.