Проблема повернення в Україну культурних цінностей - Українець, Н.П. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2010)
У статті аналізується діяльність Національної комісії з питань повернення в Україну культурних цінностей. Висвітлюються передумови її виникнення, основні функції та завдання. Серед найважливіших питань, що стоять перед Комісією, – розшук і повернення втрачених національних культурних надбань. The article analyzes activity of the National Commission on Returning Cultural Values to Ukraine. The preconditions of its foundation, basic functions and tasks are reviewed. Among the most important problems for Commission to solve there are searching and returning lost national cultural gains.