Глобалізаційні виклики національної безпеки: геополітичний аспект - Войтович, Р. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2010)
У статті досліджуються причини виникнення зовнішніх глобалізаційних викликів та їхній вплив на національну безпеку України. Підкреслюється залежність національної безпеки від внутрішньої та зовнішньої політики держави. The article studies the reasons of rise of exterior globalization challenges and their influence upon national security of Ukraine. The author accentuates that national security depends on national and foreign state policy.