Деякі аспекти структурної організації політичної культури - Зуйковська, А. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2010)
У статті розглянуто структурні особливості політичної
культури. На засадах системного, структурно-функціонального
та синергетичного методів проаналізовано процес формування
основних компонентів політичної культури, виявлено риси та
особливості її системної організації. Позначено потенційні
можливості дослідження феномену політичної культури як
складноорганізованої системи, що динамічно розвивається,
формуючи альтернативні шляхи політичного розвитку суспільства. The structure peculiarities of the political culture are analyzed in the
article. Based on the system, structure function and synergetic methods
the political culture development, its system organization features and
specificity are described. The author shows research perspectives of
political culture as a complex and dynamic system that forms the
alternatives of the political development.