Перспективи розвитку місцевого самоврядування - Черниш, Я. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2010)
У статті розглядаються перспективи розвитку місцевого
самоврядування в сучасних умовах. Наголошується, що на характер
його існування та функціонування сьогодні, насамперед, впливають
глобалізація, послаблення відчуття локальності та підвищення
рівня партизації місцевих органів. Підкреслюється, що держава
повинна активно працювати над поверненням місцевої легітимності
органам самоврядування, оскільки це є однією із передумов успішної
демократизації. The article is focused on distinguishing a perspective of the
development of local government in contemporary world. It is emphasized
that the peculiarity of its existence and functioning today is, above all,
influenced by globalization, loss of the sense of locality and increase
of party influence. It is also stressed that the government should work
more actively to ensure local legitimacy of local government as it is
one of the prerequisites of successful democratization.