Особливості виборчої кампанії до місцевих органів влади у Республіці Польща - Слободян, Т. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2010)
У статті досліджуються вибори до місцевих органів влади (рад
гмін) у Республіці Польща в 1990 і 1994 рр. Основна увага приділена
питанням проведення виборчої кампанії. Характеризуються
основні політичні сили, які брали участь у цих виборах, програми
кандидатів, порівнюються основні елементи виборчих кампаній.
Подається взаємозв’язок виборчої кампанії і виборчої активності. This article investigates the election to local authorities (Councils
of gminas) in the Republic of Poland in 1990 and 1994. The article is
focused on the election campaign. The main political parties which have
participated in this election, candidates’ programmes are characterized;
the basic elements of election campaigns are compared. The relationship
of the campaign and election activity is revealed.