Демократія і політична відповідальність - Малкіна, Г. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2010)
У статті політична відповідальність розглядається як необхідна складова демократії. Аналізуються інституціональні форми реалізації взаємної політичної відповідальності держави і громадянського суспільства. Виокремлюються інститути політичної відповідальності в системі вищих органів держави як чинники демократизму й ефективності державної влади. Political responsibility is analyzed as a necessary composite part of democracy. Institutional models of cross political responsibility – the state and the civil society – are analyzed. Institutes of political responsibility in highest bodies of state authority system are found out as the factors of democracy and efficiency of the state power.