Політичний міф як інструмент дослідження політики - Шайгородський, Ю. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2010)
У статті досліджуються теоретичні аспекти політики крізь призму взаємодії наукових і міфологічних складових. Розкривається сутність політичного міфу як важливого інструмента дослідження політики, свідомості людей та політичної поведінки лідерів. The paper covers theoretical aspects of politics in the light of interaction of scientific and mythological constituents. The essence of political myth as an important instrument of the research of politics, people’s consciousness and leaders’ political behavior is revealed.