Багатомовність в Україні та її специфіка - Яковлєва, О. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2010)
У статті висвітлюються аспекти явища багатомовності, характерні для України як для національної держави, котра продовжує перебувати на стадії трансформації державно-політичної, соціально-економічної, духовної систем. Підкреслюється актуальність «аксіоми національної державності», згідно з якою українська мова, яка є рідною для більшості членів титульної нації країни, має бути єдиною державною мовою. The article studies the aspects of the phenomenon of multilingualism which are characteristic of Ukraine as a national state that remains at the stage of final forming complicated by the transformation of state political, social, economic and spiritual systems. The author underlines actuality of “the axiom of national statehood” that expects Ukrainian to be official language because it is native for the most of members of a titular nation in Ukraine.