Основні підґрунтя дослідження сучасних концепцій політичної етики - Рубан, А. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2010)
У статті розглянуто основні проблеми системи політичної етики, оскільки вона є одним із тих механізмів, котрий регулює, впорядковує та унормовує владні відносини і, передусім, боротьбу за владу. Обґрунтовано, що на сучасному етапі розвитку людства дослідження політико-етичних аспектів соціальної трансформації актуалізує такі «вічні» проблеми політичної науки і політичної теорії, як питання соціального порядку та засад соціальності. In the article the main problems of the system of political ethics are considered, because it is one of the mechanisms that controls, completes and normalizes power relations and foremost – struggle for power. It is grounded that nowadays the research of the political and ethical aspects of social transformation actualizes such eternal problems of political science and political theory, as the questions of social order and fundamentals of sociality.