Маніпулювання в системі політичної комунікації України: стратегічний аспект - Яковлєв, О. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2010)
У статті розглядаються принципові характеристики маніпулювання як невід’ємної складової процесів політичної комунікації сучасної України в контексті значення даних процесів для політичного життя країни, перспектив становлення демократії та розвитку в Україні інститутів громадянського суспільства. The article reviews the fundamental characteristics of manipulation as an integral part of the processes of political communication in modern Ukraine in the context of importance of these processes for the country’s political life, the prospects for democracy in Ukraine and the development of civil society.