Методологічні засади дослідження модернізації суспільно-політичних систем у процесі глобалізації - Кушніренко, В. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2010)
У статті аналізується природа і характер процесу модернізаційних трансформацій у
контексті глобалізації. Розглядаються основні підходи до розуміння модернізації,
визначаються проблемні складові трансформаційних процесів, формулюються
методологічні засади аналізу модернізаційних трансформацій у сучасному світі. The article analyzes the nature and character of the process of modernization
transformations in the context of globalization, scrutinizes the main approaches in
understanding modernization, defines problematic components of transformation processes, and
formulates methodological principles of the actual modernization transformations’ analysis.