Критерії демократичності функціонування органів державної влади - Чабанна, М. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2010)
У статті приділено увагу критеріям визначення демократичності діяльності органів державної влади у контексті здійснення типологізації політичних режимів, у тому числі, у перехідних державах, оцінки процесів демократизації, на підставі моніторингу політичних процесів. У контексті розгляду результатів проведених досліджень наведено відповідні показники, обчислені для України. The criteria for democratic state governance in the context of political regimes typology are considered in the article. An accent is made on the monitoring of democratization processes in transitional states. The author also gives relevant rates and indexes measured for Ukraine.