Залучення молоді до процесів державотворення в Україні - Коваль, Г.; Остапюк, О. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2010)
У статті висвітлено питання участі молоді у процесах державотворення. Проаналізовано характер відносин між державною владою і молоддю, яка є основною рушійною силою прогресивного суспільно-політичного розвитку на етапі становлення української політичної нації. Висвітлено основні чинники та мотиви, що впливають на політичну активність молоді та її залучення до процесів державотворення. The question of the importance of participation of the youth in the processes of creation of the state is considered in the article. The author analyzes specificity of relations between state power and the youth which is the main motive force in progressive social and political development on the stage of formation of the Ukrainian political nation. The article covers the basic factors and reasons which influence upon political activity of young people and their joining to the processes of formation of the state.