Від декларацій до реалій зовнішньополітичного курсу України: 1991-2010 рр. - Дудко, І. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2010)
Стаття містить ретроспективний аналіз тенденцій становлення зовнішньополітичних пріоритетів України періоду незалежності, визначення передумов змінюваності зовнішньополітичного курсу, включно з підґрунтям, що визначає його специфіку та перспективи реалізації. The article contains retrospective analysis of external political priorities of Ukraine under the period of independence. The prerequisites of foreign policy course transitions are revealed, including the base which specifies its status and perspectives of realization.