Зовнішні впливи на Україну в умовах державної незалежності - Редькіна, Г. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2010)
У статті розглядаються зовнішні впливи на розвиток України в умовах державної незалежності. Відзначається, що найбільші зовнішні впливи відчуваються з боку Росії, країн ЄС, а також США. Окреслено наслідки цих впливів. The article is dedicated to the external influences upon the development of Ukraine as an
independent state. It is argued that Russia, countries of EU and USA produce the most
considerable external influences. The consequences of these influences are outlined.