Політико-правові проблеми розбудови системи міжнародної інформаційної безпеки в умовах глобалізації - Костирєв, А. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2010)
У статті автор розкриває особливості інформації як одного з основних ресурсів сучасного суспільства, за який розгортається жорстка конкурентна боротьба на міжнародній політичній арені. На основі аналізу реалістської та ідеалістської парадигм теорії міжнародних відносин автор дає розширене тлумачення поняттю «міжнародна інформаційна безпека», яке відображає сучасні реалії, пов’язані з процесами глобалізації. In this article the author shows the features of information as a key resource of modern society, for which the fierce competition is unfolding in the international political arena. On the basis of realistical and idealistical paradigms of international relations theory the author gives the expanded interpretation of the term «international information security», which reflects contemporary realities, linked with processes of globalization.