Методологія дослідження чинників політичної активності: українська специфіка - Четверик, А. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2011)
У статті окреслено стан розробки проблем політичної участі на пострадянському просторі в контексті порівняння українського та російського досвіду. Автор аналізує актуальність моніторингу та основні перешкоди для дослідження динаміки активності українців, зокрема недосконалість статистичної, нормативної бази та відсутність єдності дослідників у розумінні категоріального апарату політичної участі. This paper outlines the state of the development of political participation in post-Soviet space in the context of a comparison of Ukrainian and Russian experience. Author examines the relevance of monitoring and main obstacles to investigate the dynamics of Ukrainians’ activity, including inadequate statistics and lack of using equal meaning of political participation by researchers.