Формування теоретичної моделі геополітичного дискурсу у вітчизняній політичній думці кінця ХХ – початку ХХІ століття - Федоренко, О. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2011)
У статті висвітлюються питання щодо започаткування новітньої дослідницької традиції геополітичного дискурсу у проблематиці вітчизняної політичної думки ХХ – початку ХХІ століття. Зазначено позиції провідних вітчизняних вчених щодо формування емпіричного та ідейно-теоретичного підґрунтя для утвердження цієї традиції політичного дослідження. The article considers the questions of the becoming of a new research tradition of geopolitical discourse in the topic of native political thought of the 20-th – the beginning of the 21-st century. The views of leading home scientists about the development of empirical, ideological and theoretical basis for the maintenance of this tradition of political research are pointed out.