Теоретичне обґрунтування імунітету як особливої правової категорії - Ткаля, О. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2011)
У статті досліджуються актуальні проблеми теоретичного аналізу правового імунітету. Основну увагу приділено розгляду поняття та природи правового імунітету як правової категорії і специфічного різновиду юридичних винятків, виділенню специфічних ознак імунітету, особливості його класифікації. This research paper observes some actual problem of theoretical analysis of legal privilege. Special attention is paid to the investigation of conception and nature of legal privilege as a legal category and peculiar diversity of immunity. Special features of legal privilege are identified.