Політичний аспект діяльності Петра Могили - Костельнюк, М. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2011)
Досліджується політичний аспект діяльності Петра Могили. Розглядаються ідеї Святого щодо характеру майбутньої державності в Україні, співвідношення духовної і світської влади та образ «ідеального» володаря. The political aspect of Petro Mohyla’s activity is researched. The ideas of Saint about the future of the Ukrainian state, interaction of two powers: church and government, and the image of ideal sovereign are considered.